Kommende koncerter

Tritonus 50 år - Jubilæumskoncert 

Skt. Johannes Kirke, Blegdamsvej 1A, 2200 København N 

Lørdag den 25. september 2022 kl. 16:00

JUBILATE - Still Crazy After All These Years.

Tritonus fejrer 50 års jubilæum med fokus på den modne kærlighed, der varer ved og ved. Koncerten afholdes sammen med koret Diabolus, der består af tidligere Tritonus-sangere og ledes af Tritonus' grundlægger og tidligere dirigent gennem mange år, John Høybye. Desuden medvirker en strygekvintet og en rytmegruppe. Repertoiret vil være en blanding af gamle og nye Tritonus-numre og vil blive opført af de to kor hver for sig og sammen under ledelse af Tritonus' og Diabolus' dirigenter, Jakob Høgsbro og John Høybye på skift. Mere information følger. 

Runeskrifter: En hyldest til Rune T. Kidde 

Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12 i Roskilde

Søndag 30. oktober 2022 kl. 14:00

En poetisk fortællende koncertopførelse af Rune T. Kiddes tekster med musik af Jakob Høgsbro, fremført Tritonus Koret, strygere fra DR Symfoniorkestret og skuespiller Jesper Asholt.

Den 30. oktober kan man opleve Rune T. Kiddes digte og fortællinger - bl.a. "Blå himmelhunds morgen", "Kejser og kæltring", "Svalegang i Tjørnegade", "Nu" og "Sværmeri" - smelte sammen med nykomponeret musik af komponist og dirigent Jakob Høgsbro.

Når Rune T. Kidde blev så folkekær, skyldes det blandt andet hans helt eminente evne til at fortælle, hans rablende gale humor, hans skarpe og fine iagttagelsesevne og hans evne til at vende alting på hovedet og lade kendte ting få en ny mening. Rune T. Kidde er mest kendt for sin humoristiske genfortælling af eventyr i ’Den lille Møghætte og Pulven’, ’De tre bukke fra Brugsen’ eller ’H.C. Anderledes’. Rune T. Kidde var imidlertid meget mere end det, og blev den multikunstner, han ønskede at blive – én der ikke kunne sættes i bås. 

I årene inden Rune T. Kiddes død nåede musiker, komponist og dirigent Jakob Høgsbro og Rune T. Kidde at opbygge et nært samarbejde, og Høgsbro har sat musik til nogle af Kiddes mere poetiske værker. Til hans ære hedder dette samlede værk "Runeskrifter".

Værket opføres af Tritonus i smarbejde med skuespiller Jesper Asholt og en strygekvintet af musikere fra DR Symfoniorkestret: Tine Rudloff (violin), Sarah McClelland (violin), Katrine Bundgaard (Bratsch), Richard Krug (cello) og Ditlev Damkjær (kontrabas).

 

Der er gratis adgang; man skal blot betale entré til museet. Koncerten er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden og Dansk Kapelmesterforening.

Julekalenderkoncert

Musikhuset, København

Søndag den 11. december kl. 15:00


Findes der noget bedre end at se julekalender med familien? Lytte til sangene, lære dem at kende, synge med. Kom til julekoncert med Tritonus og genhør mange af de kendte julesange fra TV's julekalendere gennem de sidste 50 år. En julekoncert for alle aldre!

Der er lagt op til en rigtig familiekoncert, hvor man bl.a. kan genhøre klassikere fra ”Vinterbyøster”, ”Jul i Gammelby”, ”Nissebanden”, ”Bamses julerejse”, ”Absalons Hemmelighed”, ”Juletestamentet” , ”Tidsrejsen”. og "Julefeber". Sangene er specielt arrangeret af korets dirigent Jakob Høgsbro til disse koncerter. Benyt samtidig lejligheden til at opleve Musikhusets stemningsfulde koncertrum.

 

Julekalenderkoncert

Frederiksborg Slotskirke, Indre Slotsgård, Hillerød

Lørdag den 17. december kl. 15:00


Findes der noget bedre end at se julekalender med familien? Lytte til sangene, lære dem at kende, synge med. Kom til julekoncert med Tritonus og genhør mange af de kendte julesange fra TV's julekalendere gennem de sidste 50 år. En julekoncert for alle aldre!

Der er lagt op til en rigtig familiekoncert, hvor man bl.a. kan genhøre klassikere fra ”Vinterbyøster”, ”Jul i Gammelby”, ”Nissebanden”, ”Bamses julerejse”, ”Absalons Hemmelighed”, ”Juletestamentet” , ”Tidsrejsen”. og "Julefeber". Sangene er specielt arrangeret af korets dirigent Jakob Høgsbro til disse koncerter. Organist Allan Rasmussen har også en lille juleoverraskelse i ærmet til denne koncert.

50 å4.png
221030_Runeskrift_Vikingeskibshallen_rød.jpg
Frederiksborg Slotskirke julekalenderkoncert 2021.jpg