Kommende koncerter

Julekalenderkoncert

Frederiksborg Slotskirke, Indre Slotsgård, Hillerød

Lørdag den 18. december 2021 kl. 15:00

KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST PGA. SMITTERISIKOEN. VI HÅBER AT KUNNE AFHOLDE KONCERTEN I 2022 I STEDET. 

Findes der noget bedre end at se julekalender med familien? Lytte til sangene, lære dem at kende, synge med. Kom til julekoncert med koret Tritonus og genhør mange af de kendte julesange fra TVs julekalendere gennem de sidste 50 år. En julekoncert for alle aldre!

 

Der er lagt op til en rigtig familiekoncert, hvor man bl.a. kan genhøre klassikere fra ”Vinterbyøster”, ”Jul i Gammelby”, ”Nissebanden”, ”Bamses julerejse”, ”Absalons Hemmelighed”, ”Juletestamentet” , ”Tidsrejsen”. og "Julefeber". Sangene er specielt arrangeret af korets dirigent Jakob Høgsbro til disse koncerter. Organist Allan Rasmussen har også en lille juleoverraskelse i ærmet til denne koncert.

Runeskrifter: En hyldest til Rune T. Kidde 

Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12 i Roskilde

Lørdag den 8. januar 2022 kl. 14:00

FORESTILLINGEN ER DESVÆRRE AFLYST PGA. SMITTERISIKOEN. VI HÅBER AT KUNNE AFHOLDE KONCERTEN SENERE I 2022. 

En poetisk fortællende koncertopførelse af Rune T. Kiddes tekster med musik af Jakob Høgsbro, fremført Tritonus Koret, strygere fra DR Symfoniorkestret og skuespiller Jesper Asholt.

Den 8. januar kan man opleve Rune T. Kiddes digte og fortællinger - bl.a. ’Blå himmelhunds morgen’, ’Kejser og kæltring’, ’Svalegang i Tjørnegade’, ’Nu’ og ’Sværmeri’ - smelte sammen med nykomponeret musik af komponist og dirigent Jakob Høgsbro.

Når Rune T. Kidde blev så folkekær, skyldes det blandt andet hans helt eminente evne til at fortælle, hans rablende gale humor, hans skarpe og fine iagttagelsesevne og hans evne til at vende alting på hovedet og lade kendte ting få en ny mening. Rune T. Kidde er mest kendt for sin humoristiske genfortælling af eventyr i ’Den lille Møghætte og Pulven’, ’De tre bukke fra Brugsen’ eller ’H.C. Anderledes’. Rune T. Kidde var imidlertid meget mere end det, og blev den multikunstner, han ønskede at blive – én der ikke kunne sættes i bås. 

I årene inden Rune T. Kiddes død nåede musiker, komponist og dirigent Jakob Høgsbro og Rune T. Kidde at opbygge et nært samarbejde, og Høgsbro har sat musik til nogle af Kiddes mere poetiske værker. Til hans ære hedder dette samlede værk "Runeskrifter".

Værket opføres af Tritonus i smarbejde med skuespiller Jesper Asholt og en strygekvintet af musikere fra DR Symfoniorkestret: Tine Rudloff (violin), Sarah McClelland (violin), Katrine Bundgaard (Bratsch), Richard Krug (cello) og Ditlev Damkjær (kontrabas).

 

Der er gratis adgang; man skal blot betale entré til museet. Koncerten er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden og Dansk Kapelmesterforening.

Tritonus 50 år - Jubilæumskoncert 

Kulturhuset Galaksen, Bymidten 48 i Værløse

Lørdag den 26. marts 2022

Nærmere omtale følger.

 

Aflyst.png
Rune.png