Koncerter

Som englene synger julenat

07.12.2019 kl. 16.00-17.00 i Sankt Markus Kirke, Frederiksberg

og

08.12.2019 kl. 14.30-15.30 i Roskilde Domkirke 

(Roskilde Domkirke billetter købes her)

Julekoncert med Louise Fribo, Bigband og kor, Domkirkens børne- og ungdomskor under ledelse af Jakob Høgsbro.

Lørdag den 7. december og søndag den 8. december (2. søndag i advent) åbner vi to kirker for et nyt og spændende projekt. Et helt nyskrevet juleoratorium. Vi kender alle Händels juleoratorium, Messias. Et oratorium er en lyrisk komposition for solo, kor og orkester, ofte med et bibelhistorisk indhold.

Høgsbros juleoratorium ”Som englene synger julenat” fokuserer på det lys og det håb, som fødtes i mennesket samtidig med Jesu fødsel. Englene sang den nat i Bethlehem, og hvis man holder fast i håbet, synger de faktisk stadig, hvis man hører godt efter. Det er budskabet i Helle S. Søtrups tekst og Jakob Høgsbros musik. Musikken er sine steder folkloristisk og trækker på tråde fra jazz og klassisk med inspiration fra f.eks. Grieg, Fauré, Stravinsky, Ellington, Johansson og Sting.

Udover det nye juleoratorium ”Som englene synger julenat” vil der være to andre uropførelser af Høgsbros juleværker på programmet: ”Juleglæde, kom til stede” med tekst af Eva Chortsen, samt ”O Magnum Mysterium”. Derudover vil Høgsbro-klassikeren ”Snefnug nummer atten milliard” med tekst af Rune T. Kidde også kunne høres.

Ved julekoncerten er den kendte sopran, Louise Fribo, solist. Med hendes lyse, lyriske stemme, kendt fra både opera- og musicalverdenen, er de smukke, episke sange lagt i de bedste hænder.

Koncerten akkompagneres af et bigband med musikere fra bl.a. DR Bigband. I denne sammenhæng samarbejder orkesteret med landets konservatorier og har inviteret enkelte talentfulde studerende med. I juleoratoriet optræder orkesteret både som traditionelt bigband og som sinfonietta med stor brug af pauker og træblæsere.

Roskilde Domkirkes børne- og ungdomskor ledes til dagligt af Christa Hauser og er et af Danmarks bedste. 

Jakob Høgsbro er en alsidig komponist og dirigent. Han har en lang række node- og CD-udgivelser bag sig med alt fra klassisk klavertrio, over bigband, til store værker for kor og kæmpeorkestre med op til 500 medvirkende. I arbejdet med dette juleoratorium beskriver han selv, hvordan han har det som en fisk i vandet: ”Som jazzsaxofonist, korleder og stor fan af Helle S. Søtrups digtsamlinger er det en fryd at kaste sig over at skrive et juleoratorium for præcis denne besætning. Der er så mange klang- og udtryks-muligheder i kombinationen kor, solist og orkester, som jeg glæder mig til at dykke ned i og vise publikum”.

Koncerterne er støttet af:

William Demant fonden, Augustinus fonden, Dansk Kapelmesterforening og de kollektive Gramex-midler, Solist forbundet af 1921, Dansk Korforbund, Knud Højgaard fonden, DJBFA, Louis Hansen Fonden, Toyota fonden, Dansk Populær autorer, Statens Kunstfond, Roskilde Kulturpuljen, Dansk Musiker Forbund, Skt. Markus Kirke, Roskilde Domkirke og CopyColor

Klimakoncert

26.01.2020 kl. 15-16 i Hellig Kors Kirke, Jyllinge

Vi synger sammen med børn fra Jyllinge skole.

Nærmere info følger.

Koncert i Humlebæk

04.04.2020 kl. 15 i Humlebæk kirke

Nærmere info følger.

Påskekoncert Palmesøndag

05.04.2020 kl. ? i Gladsaxe kirke

Nærmere info følger.

Sommerkoncert i Brønshøj kirke

Juni 2020

Nærmere info følger.

Koncert i Riddersalen

Uge 39, 2020

Nærmere info følger.

 

© 2019 Tritonus