top of page

Tidligere koncerter

Nordiske koncerter med Tritonus

Koncerterne spændte bredt over forskellig nordisk musik og var opdelt i tre akter:

"Suite til ungdommen" - det dansende og bekymringsfrie liv

  • Gøta​ (Peder Karlsson)

  • Dansevise (Otto Francker, arr. Jakob Høgsbro)

  • Solengle (tekst. Rune T. Kidde, musik Jakob Høgsbro)

"Suite til midt i livet" - alle realiteterne​

  • Klara Stjärnor​ (trad. tekst, musik Jakob Høgsbro)

  • Hvem sidder der bag skærmen (Carl Nielsen, arr. Jakob Høgsbro)

  • Ramund (trad. arr. Jakob Høgsbro)

  • Munkejazz (tekst. Rune T. Kidde, musik Jakob Høgsbro)

"Suite til den tredje alder" - håbet​

  • Nocturne​ (Evert Taube, arr. Gunnar Eriksson)

  • Igen berørt (Janne Mark, arr. Jakob Høgsbro)

  • Summarnatta (Geirr Tveitt, arr. Gunnar Eriksson)

Vi lagde os i selen for at give de fremmødte en velklingende oplevelse med både ny musik og gamle kendinge i nye indpakninger. 

Koncerterne fandt sted lørdag den 13. april i Farum Kulturhus om formiddagen og Brønshøj Kirke om eftermiddagen.

Benjamin Brittens Ceremony of Carols

Vi sang julen ind med smuk kormusik akkompagneret af harpenist Tine Rehling.

Programmet bestod af Benjamin Brittens to værker Ceremony of Carols og Hymn to St. Cecilia.

Derudover uropførte vi Hodie Christus Natus Est af vores dirigent Jakob Høgsbro, samt Deck the Halls og Nu tændes tusind julelys. Det hele blev krydret med et medley af julekalendersange til at sikre den god julestemning.

Lidt om Britten og hans værker:

Edward Benjamin Britten (1913-76) var en engelsk komponist, dirigent og pianist. Han er en af de centrale figurer i britisk musik i det 20. århundrede med en lang række værker, herunder operaer, anden vokalmusik, orkesterværker og kammermusik.

A Ceremony of Carols er en korkomposition skrevet af Britten til kor og harpe.

Teksten er taget fra The English Galaxy of Shorter Poems, redigeret af Gerald Bullett. De er hovedsageligt på middelalder engelsk, med noget latin og tidlig moderne engelsk. Musikken blev komponeret i 1942 på Brittens sørejse fra USA til England.

Britten komponerede samtidig Hymne til St. Cecilia i lignende stil. Det var oprindeligt tænkt som en række uafhængige sange, men blev senere forenet i ét stykke.

Den oprindelige udgivelse fra 1942 blev skrevet til SSA (sopran, sopran, alt). I 1943 blev der udgivet et SATB (sopran, alt, tenor, bas) arrangement for blandet kor.

Koncerten fandt sted søndag den 17. december 2023 klokken 16.30. Da den var udsolgt, arrangerede vi en ekstrakoncert klokken 14.00 samme dag.

Santa Lucia

Vi fulgte op på succesen fra 2022.

Man kunne opleve det magiske Lucia optog med kajakker. Det er en tradition arrangeret af Kayak Republic og Kayak Bar. De smukt dekorerede kajakker lyste op i mørket .
Tritonus leverede musikalsk akkompagnement på hele turen rundt i kanalerne fra en eldrevet havnerundtfartsbåd. Lyden var forstærket, så både folk i kajakkerne og på kajerne kunne lytte med.

Begivenheden blev omtalt både på DR og TV2. 

Julekoncert i Frederiksborg Slotskirke

Vi sang et bredt repertoire af sange til komme i den rette stemning her til tidligt i december.

Der var både et udvalg af sange fra sidste års vel modtagne julekanderkoncert samme sted, traditionelle julesange i flotte arrangementer og sange med et klassisk snit. 

Koncerten fandt sted lørdag den 2. december 2023 for fulde huse i Frederiksborg Slotskirke.

Son of God Mass i Gørlev kirke

Foran en fuld kirke med entusiastiske tilhørere opførte vi James Whitbourns "Son of God Mass". Et skønt stykke musik for kor, orgel og saxofon.  Orgeldelen blev leveret på accordion af kirkens organist Dena Delgiusto, Jakob Høgsbro dirigerede og spillede saxofon.

Ved koncerten opførte vi desuden et mindre udvalg af sange fra vores store bagkatalog af Bruckner, Høybye, Carl Nielsen m.fl.

Koncerten fandt sted søndag den 29. oktober 2023 i Gørlev kirke.

Son of God Mass i Frihavnskirken

Vi opførte James Whitbourns "Son of God Mass". Et skønt stykke musik for kor, orgel og saxofon. Vi gjorde det sammen med Växjö domkirkes kammerkor Sankt Sigfrid. Ved orglet sad Växjö domkirkes organist Elisabet Stoltz Niklasson, Jakob Høgsbro spillede saxofon. Og hele herligheden ledtes af dirigenten Yvonne Steen Ohlander.

Ved koncerten opførte vi desuden et mindre udvalg af sange fra vores store bagkatalog af Bruckner, Høybye, Carl Nielsen m.fl.

Koncerten fand sted i Frihavnskirken sønsdag den 8. oktober 2023

Son of God Mass i Humlebæk kirke

Vi opførte James Whitbourns "Son of God Mass". Et skønt stykke musik for kor, orgel og saxofon. Orgeldelen blev blev leveret af Dena Delgiusto på accordeon, Jakob Høgsbro spillede saxofon.

Ved koncerten opførte vi desuden et mindre udvalg af sange fra vores store bagkatalog af Bruckner, Høybye, Carl Nielsen m.fl.

Koncerten fandt sted i Humlebæk kirke søndag den 18. september 2023.

Forårskoncert på Metronomen

Vi hyldede foråret med en buket af skønne sange. Det var et bredt repertoire af sange og melodier fra Carl Nielsen til Sting.

Det hele vil blev fremført a capella i smukke og spændende arrangementer af forskellige komponister, heriblandt korets grundlægger John Høybye og ikke mindst dets nuværende nyskabende dirigent Jakob Høgsbro.

Koncerten fandt sted tirsdag den 2. maj 2023 på Metronomen på Frederiksberg

Son of God Mass i Växjö domkirke

En koncert, hvor vi opførte James Whitbourns "Son of God Mass". Et skønt stykke musik for kor, orgel og saxofon. Værket blev fremført sammen med kirkens eget kammerkor Sankt Sigfrid. Ved orglet sad kirkens organist Elisabet Stoltz Niklasson, Jakob Høgsbro spillede saxofon. Og hele herligheden blev dirigeret af Yvonne Steen Ohlander.

Ved koncerten opførte vi desuden et mindre udvalg af sange fra vores store bagkatalog af Bruckner, Høybye, Carl Nielsen m.fl.

Koncerten fandt sted lørdag den 25. marts 2023.

(Dagen efter medvirkede vi i øvrigt ved gudstjenesten i kirken, hvor vi blandt andet sang Ave Maria og Locus Iste af Bruckner og Viva la Vida af Coldplay som postludium.)

Carl Nielsen acapella i Farum Kulturhus

En koncert med skønne sange af Danmarks nationalkomponist: Carl Nielsen.

 

Et festfyrværkeri af sange arrangeret af John Høybye, Jakob Høgsbro, Anne-Terese Sales og Carl Nielsen selv. Fra de kendte sange ”Jeg ved en lærkerede” over nyfortolkninger af f.eks. ”Solen er så rød mor” og ”Hvem sidder der bag skærmen, til motetten "Dominus Regit Me".

 

Alt blev fremført med sjæl og nerve af det hæderkronede kor Tritonus under ledelse af Jakob Høgsbro.

Koncerten fandt sted lørdag den 4. marts 2023 i Farum Kulturhus og igen tirsdag den 21. marts i Brønshøj Kirke.

Sancta Lucia kajak-koncert i Københavns kanaler

 

Tirsdag den 13. december 2022 aflyste vi vores øveaften for i stedet at optræde for vores største publikum nogensinde. Titusindevis af mennesker stod langs kajerne og så med, da vi fuldt udstyrede med lyskæder og microports sejlede i spidsen for hunderedevis af kajakker gennem Københavns kanaler. Det var en kold og klar aften, så det kunne ikke have været et smukkere syn. Vi var meget beærede over det store fremmøde (- også selvom nogen af dem nok også var kommet for at se alle kajakkerne).

Udover at synge den velkendte Sancta Lucia sang et utal af gange på den to timer lange tur, kom vi også godt omkring i vores øvrige julerepertoire.

Aftenen sluttede af med, at vi fik varmen og et godt måltid mad i Kayak-bars hyggelige lokaler under Knippelsbro. Det var Kayak-bar, der stod arrangører denne aften. Det forlyder, at vi nok gentager succesen i 2023.

Julekalenderkoncerter i Musikhuset København og Frederiksborg Slotskirke

 

Findes der noget bedre end at se julekalender med familien? Lytte til sangene, lære dem at kende, synge med. Tritonus leverede en julekoncert genhør af  mange af de kendte julesange fra TV's julekalendere gennem de sidste 50 år. En julekoncert for alle aldre!

Det blev en rigtig familiekoncert, hvor man bl.a. kunne genhøre klassikere fra ”Vinterbyøster”, ”Jul i Gammelby”, ”Nissebanden”, ”Bamses julerejse”, ”Absalons Hemmelighed”, ”Juletestamentet” , ”Tidsrejsen”. og "Julefeber". Sangene var specielt arrangeret af korets dirigent Jakob Høgsbro til disse koncerter. Publikum fik samtidig lejlighed at opleve Musikhusets stemningsfulde koncertrum.

Koncerten blev afviklet to gange den 11. december 2022 i Musikhuset København og en enkelt gang den 17. december i Frederiksborg Slotkirke i Hillerød.

Frederiksborg Slotskirke julekalenderkoncert 2021.jpg

Runeskrifter: En hyldest til Rune T. Kidde på Vikingeskibsmuseet 

​En poetisk fortællende koncertopførelse af Rune T. Kiddes tekster med musik af Jakob Høgsbro, fremført Tritonus Koret, strygere fra DR Symfoniorkestret og skuespiller Jesper Asholt.

Man kunne opleve Rune T. Kiddes digte og fortællinger - bl.a. "Blå himmelhunds morgen", "Kejser og kæltring", "Svalegang i Tjørnegade", "Nu" og "Sværmeri" - smelte sammen med nykomponeret musik af komponist og dirigent Jakob Høgsbro.

Når Rune T. Kidde blev så folkekær, skyldes det blandt andet hans helt eminente evne til at fortælle, hans rablende gale humor, hans skarpe og fine iagttagelsesevne og hans evne til at vende alting på hovedet og lade kendte ting få en ny mening. R
une T. Kidde er mest kendt for sin humoristiske genfortælling af eventyr i ’Den lille Møghætte og Pulven’, ’De tre bukke fra Brugsen’ eller ’H.C. Anderledes’. Rune T. Kidde var imidlertid meget mere end det, og blev den multikunstner, han ønskede at blive – én der ikke kunne sættes i bås. 

I årene inden Rune T. Kiddes død nåede musiker, komponist og dirigent Jakob Høgsbro og Rune T. Kidde at opbygge et nært samarbejde, og Høgsbro har sat musik til nogle af Kiddes mere poetiske værker. Til hans ære hedder dette samlede værk "Runeskrifter".

Værket blev opført af Tritonus i smarbejde med skuespiller Jesper Asholt og en strygekvintet af musikere fra DR Symfoniorkestret.

Koncerten fandt sted på Vikingeskibsmuseet i Roskilde søndag den 30. oktober og var støttet af Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden og Dansk Kapelmesterforening.

221030_Runeskrift_Vikingeskibshallen_rød.jpg

Tritonus 50 år - Jubilæumskoncert 

​Jubilate - Still crazy after all these years 

“Stadig vilde med sammen at skabe smukke og meningsfyldte koncerter, og det jubles der over.”

 

Koret Tritonus har rundet de 50 år, og projektkoret Diabolus har rundet de 10 år. Det er unikt, fordi de to toneangivende og nyskabende kor, der er skabt af kormesteren John Høybye, er nulevende, aktive og med samme DNA.

 

Jubilæerne blev fejret med en sydende, swingende og klingende fælles koncert.

John Høybye stoppede i 2006 - efter 35 år – som dirigent for Tritonus, men fortsætter som dirigent for projektkoret Diabolus.  Jakob Høgsbro har nu overtaget dirigentstokken for Tritonus.

​​

De to kors ialt 90 sangere fremførte ny og ældre musik af Høybye og Høgsbro. Høybyes “Lyse Motetter” og Høgsbros “Runeskrifter” blev bakket op af musikere fra DR Symfoniorkesteret samt Mads Haabers Trio. Desuden blev der sunget værker af Paul Simon og Sting samt værker fra Høybyes ”Måske en martsnat”.

Koncerten fandt sted søndag den 25. september 2022 i Sankt Johannes Kirke på Nørrebro.

50 å4.png

Kulturaften i Torpen Kapel

Humlebæk har masser af kultur at byde på.

 

Humlebæk kirke og Kultur-Stationen havde planlagt en spændende kulturaften gennem byen. 

Vi deltog ved en koncert i Torpen Kapel fredag den 9. september 2022

Sommerkoncert 2022 i Brønshøj Kirke

Endelig kunne vi hylde sommeren og synge for publikum uden virus i tankerne!

Det blev fejret på hjemmebane med en sommerkoncert i Brønshøj, hvor koret Tritonus øver hver uge.

Koncerten bestod af en buket af skumringsklange, kærlighed på spansk, skotsk og svensk og eksotiske rytmer. Man kunne bl.a. høre Rune T. Kiddes digt om solengle, latinske motetter af Duruflé, Pablo Nerudas hyldest til kærligheden, der lever videre efter døden, Evert Taubes erotiske godnatsang og en opskrift på chili con carne!

 

Koncerten fandt sted lørdag den 18. juni 2022. 

Tritonus på Mallorca

I maj måned besøgte koret Mallorca med et afvekslende program bestående af både nordisk, fransk og amerikansk kormusik. Musikken spændte fra sakrale korværker over verdslig musik til decideret popmusik. Med andre ord var der lagt op til tre varierede og spændende koncerter. Koncerten i Sant Fransesc var i samarbejde med kirkens organist, som koret opførte flere numre sammen med. Koncerten i Alaró var i samarbejde med det lokale kor Orefó d'Alaró, som havde inviteret Tritonus.  

Koncerterne fandt sted den 12.-15. maj i Sant Fransesc-kirken i Palma, i Sant Bartomeu-kirken i Alaró og i den svenske kirke i Palma. 

220425_mallorca_fælles.jpg

Ny himmel - ny jord 

Efter den udsolgte succeskoncert i julemåneden 2019 vendte Louise Fribo, Tritonus koret, bigbandet Copenhagen Jazz Orchestra & et stort børnekor tilbage med en klangfuld, ny jazzkantate til stående bifald. 

Publikum kunne opleve et kæmpe ensemble ledet af komponist og dirigent Jakob Høgsbro opføre musik, der er både kraftfuld, rørende og smuk - og med et fnug af Jul - i Roskilde Domkirkes og Grundtvigs Kirkes smukke og storslåede rammer. 

Høgsbro havde komponeret en kantate til teksten fra den sidste søndag i kirkeåret. I denne tekst bebuder Esajas at der vil komme en ny himmel og en ny jord, når frelseren kommer, og tekstforfatter Kirsten Mollerup havde ladet sig indspirere og skrevet yderligere tre smukke tekster i samme tema. Fire satser kredser om håbet og leger på poetisk vis med lyden i store kirkerum. Kor, solist og orkester står lysende klart. Musikken er folkloristisk og trækker samtidigt på tråde fra jazz og klassisk musik med inspiration fra f.eks. Edvard Grieg, Miles Davis og Arvo Pärt. 

Da koncerterne fandt sted snublende tæt på julemåneden, kunne man udover den nye jazzkantate ”Ny himmel – ny jord” også høre nogle af Høgsbros juleværker: Juleoratoriet "Som englene synger Julenat" med tekst af Helle S. Søtrup, ”Juleglæde, kom til stede”, med tekst af Eva Chortsen samt ”O Magnum Mysterium”, og Høgsbro-klassikeren ”Snefnug nummer atten milliard” med tekst af Rune T Kidde. 

Koncerterne blev afhold den 20. og 21. november 2021 i Roskilde Domkirke og Grundtvigs Kirke i København.

211024_ny himmel ny jord_plakat.jpg

Runeskrifter i Riddersalen

Fem hyldestkoncerter til Rune T. Kidde

En poetisk fortællende koncertopførelse af Rune T. Kiddes tekster med musik af Jakob Høgsbro, fremført Tritonus Koret, strygere fra DR Symfoniorkestret og skuespiller Jesper Asholt.

Den 14.-19. september opførte Tritonus fem teaterkoncerter, hvor man kunne opleve Rune T. Kiddes digte og fortællinger - bl.a. ’Blå himmelhunds morgen’, ’Kejser og kæltring’, ’Svalegang i Tjørnegade’, ’Nu’ og ’Sværmeri’ - smelte sammen med nykomponeret musik af komponist og dirigent Jakob Høgsbro.

Når Rune T. Kidde blev så folkekær, skyldes det blandt andet hans helt eminente evne til at fortælle, hans rablende gale humor, hans skarpe og fine iagttagelsesevne og hans evne til at vende alting på hovedet og lade kendte ting få en ny mening. Rune T. Kidde er mest kendt for sin humoristiske genfortælling af eventyr i ’Den lille Møghætte og Pulven’, ’De tre bukke fra Brugsen’ eller ’H.C. Anderledes’. Rune T. Kidde var imidlertid meget mere end det, og blev den multikunstner, han ønskede at blive – én der ikke kunne sættes i bås. 

I årene inden Rune T. Kiddes død nåede musiker, komponist og dirigent Jakob Høgsbro og Rune T. Kidde at opbygge et nært samarbejde, og Høgsbro har sat musik til nogle af Kiddes mere poetiske værker. Til hans ære hedder dette samlede værk ’Runeskrifter’.

Værket opførtes af Tritonus i smarbejde med skuespiller Jesper Asholt og en strygekvintet af musikere fra DR Symfoniorkestret: Tine Rudloff (violin), Sarah McClelland (violin), Katrine Bundgaard (Bratsch), Richard Krug (cello) og Ditlev Damkjær (kontrabas). Teatret Riddersalen gav med sit historiske vingesus, og ikke mindst fortællekunsten i fokus, den helt rette rummelige og skæve ramme om Rune T. Kiddes kunstneriske liv. 

 

De fem koncerter blev afholdt i Riddersalen på Frederiksberg i september 2021.

Runeskrifter.jpg

Sommersange i det fri

 

Det er sommer, det er sol, og det er søndag! 

Medbring en lille picnic kurv og et skovturstæppe og nyd sommerens sange under åben himmel. Der vil være musik af Alberte, fra Lille Per-filmene, samt helt nyskrevet musik til tekster af Rune T Kidde. Selvfølgelig vil der også være klassiske sommersange.

Koncerten foregår på plænen bag ved Torpen Kapel, Nederste Torpenvej 3A i Humlebæk. I tilfælde af regn flyttes koncerten indendørs i Humlebæk Kirke.

Koncerten blev afholdt den 6. juni 2021 ved Torpen Kapel i Humlebæk

210606_torpen kapel.jpg

Julekoncert – Kendte julekalendersange for alle aldre

Findes der noget bedre end at se julekalender med familien? Lytte til sangene og lære dem at kende. Kom til julekoncert med koret Tritonus, og genhør mange af de kendte julesange fra TV’s julekalendere gennem de sidste 50 år.

Der er lagt op til en rigtig familiekoncert, hvor du f.eks. kan genhøre klassikere fra Vinterbyøster, Jul i Gammelby, Nissebanden, Bamses Julerejse, Absalons Hemmelighed, Juletestamentet og Tidsrejsen. Sangene er specielt arrangeret til disse koncerter af korets dirigent, Jakob Høgsbro.

Covid-19: Af hensyn til smitterisikoen holdes afstand mellem sangerne og mellem kor og publikum. Mundbind bæres, indtil man sidder på sin plads.

Koncerten blev afholdt den 29. november 2020 i Skt. Johannes Kirke.

Klimakoncert: Jorden kalder de voksne

Udover de oplagte grunde til at holde en koncert, hvor klimaet er i fokus, såsom global, eksponentiel opvarmning og stor nølen fra politisk side til at turde tage fat, så er det tanken om, hvordan den voksne generation afleverer jorden til næste generation, der er temaet for denne koncert. Vi vil gerne høre børnenes ord. Hvad er håbet for et barn i 2. klasse på Jyllinge skole om deres fremtidige klode? Hvad har børnene af ønsker for, hvad vi voksne skal sørge for, inden de selv får lov til at bestemme? Disse tanker vil fungere som fortællinger imellem de sange, som Tritonus synger. På den måde får man tid til at reflektere over børnenes ord og tanker, mens man hører skøn musik. 

 

De medvirkende børn går alle i 2. klasse (E, F og G) på Jyllinge skole.

Tritonus vil synge musik, som på en eller anden måde har reference til klima og miljø. Ved koncerten kan høres et bredt udsnit af korets yndlingsrepertoire. Bl.a. Morten Lauridsen, Disney, Alberte, Real Group, Høgsbro og Niels la Cour.

Koncerten blev afholdt den 26. januar 2020 i Hellig Kors Kirke, Jyllinge

Som englene synger julenat

2 julekoncerter med Louise Fribo, Bigband og kor, samt Roskilde Domkirkes børne- og ungdomskor under ledelse af Jakob Høgsbro.

Lørdag den 7. december og søndag den 8. december (2. søndag i advent) åbnede vi to kirker for et nyt og spændende projekt. Et helt nyskrevet juleoratorium.

 

Vi kender alle Händels juleoratorium, Messias. Et oratorium er en lyrisk komposition for solo, kor og orkester, ofte med et bibelhistorisk indhold.

 

Høgsbros juleoratorium ”Som englene synger julenat” fokuserer på det lys og det håb, som fødtes i mennesket samtidig med Jesu fødsel. Englene sang den nat i Bethlehem, og hvis man holder fast i håbet, synger de faktisk stadig, hvis man hører godt efter. Det er budskabet i Helle S. Søtrups tekst og Jakob Høgsbros musik. Musikken er sine steder folkloristisk og trækker på tråde fra jazz og klassisk med inspiration fra f.eks. Grieg, Fauré, Stravinsky, Ellington, Johansson og Sting.

Udover det nye juleoratorium ”Som englene synger julenat” vil der være to andre uropførel-ser af Høgsbros juleværker på programmet: ”Juleglæde, kom til stede” med tekst af Eva Chortsen, samt ”O Magnum Mysterium”. Derudover vil Høgsbro-klassikeren ”Snefnug nummer atten milliard” med tekst af Rune T. Kidde også kunne høres.

Ved julekoncerten er den kendte sopran, Louise Fribo, solist. Med hendes lyse, lyriske stemme, kendt fra både opera- og musicalverdenen, er de smukke, episke sange lagt i de bedste hænder.

Koncerten akkompagneres af et bigband med musikere fra bl.a. DR Bigband. I denne sammenhæng samarbejder orkesteret med landets konservatorier og har inviteret enkelte talentfulde studerende med. I juleoratoriet optræder orkesteret både som traditionelt bigband og som sinfonietta med stor brug af pauker og træblæsere.

Roskilde Domkirkes børne- og ungdomskor ledes til dagligt af Christa Hauser og er et af Danmarks bedste. 

Jakob Høgsbro er en alsidig komponist og dirigent. Han har en lang række node- og CD-udgivelser bag sig med alt fra klassisk klavertrio, over bigband, til store værker for kor og kæmpe-orkestre med op til 500 medvirkende. I arbejdet med dette juleoratorium beskriver han selv, hvordan han har det som en fisk i vandet: ”Som jazzsaxofonist, korleder og stor fan af Helle S. Søtrups digtsamlinger er det en fryd at kaste sig over at skrive et juleoratorium for præcis denne besætning. Der er så mange klang- og udtryks-muligheder i kombinationen kor, solist og orkester, som jeg glæder mig til at dykke ned i og vise publikum”.

Koncerterne er støttet af:

William Demant fonden, Augustinus fonden, Dansk Kapelmesterforening og de kollektive Gramex-midler, Solist forbundet af 1921, Dansk Korforbund, Knud Højgaard fonden, DJBFA, Louis Hansen Fonden, Toyota fonden, Dansk Populær autorer, Statens Kunstfond, Roskilde Kulturpuljen, Dansk Musiker Forbund, Skt. Markus Kirke, Roskilde Domkirke og CopyColor.

Koncerterne blev afholdt den 7. og 8. december 2019 i Sankt Markus Kirke, Frederiksberg og Roskilde Domkirke.

Frokostkoncert i CCA i Andraxt, Mallorca

Koncert i Center for moderne kunst, CCA, i Andraxt på Mallorca.

Koncerten blev afholdt den 22. september 2019.

Nordiske sange i Palma, Mallorca

Skøn kormusik med nordisk klang kommer til at strømme ud af Basilica de Sant Francesc, når Tritonus giver koncert i Palma.

Ved koncerten synger Tritonus satser af blandt andet den norske komponist Ola Gjeilo, danske Carl Nielsen og Niels la Cour, men også en dansk populær sang i en stærk rytmisk version, et korværk af dansk-amerikaneren Morten Lauridsen skrevet til Pablo Nerudas Soneto de la Noche, samt et islandsk klingende sangværk fra Disneyfilmen Frozen.

Koncerten blev afholdt i Basilica de Sant Francesc den 21. september 2019 .

Påsken 2019: De 9 læsninger

Tritonus medvirker til ‘De 9 læsninger’. Gennem læsninger, korsang og fællessang følger vi påskebegivenhederne fra Jesu indtog i Jerusalem til opstandelsen – fra palmesøndag til påskedag.

Koncerten blev afholdt den 14. april 2019 i Gladsaxe kirke.

Påskekoncert i Kokkedal Kirke 

Kom og oplev den smukkeste kormusik med Tritonus. 

Koret synger et bredt udsnit af deres yndlingssange af bl.a. Paul Simon, Alberte, Manhatten Transfer, Arvo Pärt samt Niels La Cours ”Missa brevis”.

Koncerten blev afholdt den 13. april 2019 i Kokkedal Kirke.

En kormesse for livet – og døden

Vi bliver født, og vi skal dø. Denne måske banale, men alligevel livsvigtige sandhed er omdrejningspunktet, når det semiprofessionelle kor Tritonus og organist ved Køge Kirke Anne Mathiesen opfører en messe for livet og en af verdens smukkeste dødsmesser i Sankt Nicolai Kirke i Køge.

Under ledelse af Jakob Høgsbro vil kor og organist opføre værkerne Missa Brevis og Faurés Requiem.

 

Den korte, udtryksfulde messe, Missa Brevis, spænder fra det inderlige til det stærkt ekstroverte og er skrevet af komponisten Niels la Cour til DR’s vokalensemble i 1989.

Faurés Requiem – dødsmesse - bliver populært kaldt ’dødens vuggevise’, fordi Fauré fokuserer på det smukke i livet, fremfor dramaet og lidelsen. Mange mener, at det er et af musikhistoriens smukkeste værker.

Tritonus har tidligere med stor glæde opført Duruflés Requiem sammen med Køge Kirkes eminente organist. 

Koncerterne blev afholdt den 31. marts og 7. april 2019 i Køge og Humlebæk kirker.

John Høybye 80 år

Tritonus' grundlægger, komponist og korleder John Høybye fylder 80 år. John Høybye har sat sit præg på hele den danske korverden med sine arrangementer og kompositioner gennem mere end et halvt århundrede. Fødselsdagen fejres med en stor koncert, som viser hans mangfoldige musikalske virke lige fra børnekor til elitekor.

Tritonus' grundlægger, komponist og korleder John Høybye fylder 80 år. John Høybye har sat sit præg på hele den danske korverden med sine arrangementer og kompositioner gennem mere end et halvt århundrede. Fødselsdagen fejres med en stor koncert, som viser hans mangfoldige musikalske virke lige fra børnekor til elitekor.

Koncerten er for længst udsolgt, men den optages af DR og kan høres i P2 Koncerten, tirsdag den 15. januar kl 19.20 og efterfølgende på dr.dk/p2koncerten.

Ved koncerten medvirker DR Børnekoret med 80 sangere v. Susanne Wendt, Sokkelund Sangkor v. Morten Schuldt - Jensen, DiabolusKoret & Tritonus v. John Høybye & Jacob Høgsbro, Mads Haabers kvartet, Michala Høj, violin og Torben Olander, visuals.

På programmet står bl.a. "Godmorgen rundt omkring" ved DR Børnekoret, "Salme 151" (uropførelse i Danmark) ved Sokkelund Sangkor og "Glasbjergene" ved Tritonus/DiabolusKoret.

Koncerten blev afholdt den 12. januar 2019.

Minder

Koncert med klassiske og rytmiske sange og tilhørende små personlige fortællinger om minder, som knytter sig til stemningen i musikken og gør sangene personlige.

Repertoiret strækker sig fra blandt andet Paul Simon, Sting og Alberte Winding til satser fra komponister som Bach, Duruflé, Niels La Cour og Eric Whitacre.

Sangene har en særlig betydning for den enkelte korsanger, og ved at knytte et minde til sangen kommer koret et lag dybere ind i musik og tekst og gør sangene personlige.

Koncerten blev afholdt den 6. november 2018.

Koncert i Kronborg slotskirke

Tritonus medvirkede ved Allehelgensgudstjenesten i Kronborg Slotskirke den 4. november 2018.

Stjernestøv

Verdensklassemusikerne Cæcilie Norby og Lars Danielsson tager sammen med astrofysiker Anja C. Andersen og koret Tritonus publikum med på en musikalsk rumrejse.

I et spektakulært samarbejde mellem kunst og videnskab har det semiprofessionelle kor Tritonus og korets dirigent Jakob Høgsbro trommet den danske sangerinde Cæcilie Norby og svenske Lars Danielssson sammen med Anja C. Andersen, ekspert i stjernestøv og professor ved Niels Bohr Instituttet samt  mester i at formidle sin viden om det store rum.

5 koncerter blev afholdt i foråret 2018.

Klima.jpg
plakat.jpeg
forside begge 2_light_redigerede.png
John Høybye
Tritonus - Norby - Danielsson 230518 - f
bottom of page