Tidligere koncerter

Sommersange i det fri

Ved Torpen Kapel, Nederste Torpenvej 3A i Humlebæk

Søndag den 6. juni 2021 kl. 15.00

Det er sommer, det er sol, og det er søndag! 

Medbring en lille picnic kurv og et skovturstæppe og nyd sommerens sange under åben himmel. Der vil være musik af Alberte, fra Lille Per-filmene, samt helt nyskrevet musik til tekster af Rune T Kidde. Selvfølgelig vil der også være klassiske sommersange.

Koncerten foregår på plænen bag ved Torpen Kapel, Nederste Torpenvej 3A i Humlebæk. I tilfælde af regn flyttes koncerten indendørs i Humlebæk Kirke.

Covid-19: Af hensyn til smitterisikoen holdes afstand mellem sangerne og mellem kor og publikum. 

210606_torpen kapel.jpg

Julekoncert – Kendte julekalendersange for alle aldre

Findes der noget bedre end at se julekalender med familien? Lytte til sangene og lære dem at kende. Kom til julekoncert med koret Tritonus, og genhør mange af de kendte julesange fra TV’s julekalendere gennem de sidste 50 år.

Der er lagt op til en rigtig familiekoncert, hvor du f.eks. kan genhøre klassikere fra Vinterbyøster, Jul i Gammelby, Nissebanden, Bamses Julerejse, Absalons Hemmelighed, Juletestamentet og Tidsrejsen. Sangene er specielt arrangeret til disse koncerter af korets dirigent, Jakob Høgsbro.

Covid-19: Af hensyn til smitterisikoen holdes afstand mellem sangerne og mellem kor og publikum. Mundbind bæres, indtil man sidder på sin plads.

Koncerten blev afholdt den 29. november i Skt. Johannes Kirke.

Klimakoncert:

Jorden kalder de voksne

Udover de oplagte grunde til at holde en koncert, hvor klimaet er i fokus, såsom global, eksponentiel opvarmning og stor nølen fra politisk side til at turde tage fat, så er det tanken om, hvordan den voksne generation afleverer jorden til næste generation, der er temaet for denne koncert. Vi vil gerne høre børnenes ord. Hvad er håbet for et barn i 2. klasse på Jyllinge skole om deres fremtidige klode? Hvad har børnene af ønsker for, hvad vi voksne skal sørge for, inden de selv får lov til at bestemme? Disse tanker vil fungere som fortællinger imellem de sange, som Tritonus synger. På den måde får man tid til at reflektere over børnenes ord og tanker, mens man hører skøn musik. 

 

De medvirkende børn går alle i 2. klasse (E, F og G) på Jyllinge skole.

Tritonus vil synge musik, som på en eller anden måde har reference til klima og miljø. Ved koncerten kan høres et bredt udsnit af korets yndlingsrepertoire. Bl.a. Morten Lauridsen, Disney, Alberte, Real Group, Høgsbro og Niels la Cour.

Koncerten blev afholdt den 26. januar 2020 i Hellig Kors Kirke, Jyllinge

Som englene synger julenat

2 julekoncerter med Louise Fribo, Bigband og kor, samt Roskilde Domkirkes børne- og ungdomskor under ledelse af Jakob Høgsbro.

Lørdag den 7. december og søndag den 8. december (2. søndag i advent) åbnede vi to kirker for et nyt og spændende projekt. Et helt nyskrevet juleoratorium.

 

Vi kender alle Händels juleoratorium, Messias. Et oratorium er en lyrisk komposition for solo, kor og orkester, ofte med et bibelhistorisk indhold.

 

Høgsbros juleoratorium ”Som englene synger julenat” fokuserer på det lys og det håb, som fødtes i mennesket samtidig med Jesu fødsel. Englene sang den nat i Bethlehem, og hvis man holder fast i håbet, synger de faktisk stadig, hvis man hører godt efter. Det er budskabet i Helle S. Søtrups tekst og Jakob Høgsbros musik. Musikken er sine steder folkloristisk og trækker på tråde fra jazz og klassisk med inspiration fra f.eks. Grieg, Fauré, Stravinsky, Ellington, Johansson og Sting.

Udover det nye juleoratorium ”Som englene synger julenat” vil der være to andre uropførel-ser af Høgsbros juleværker på programmet: ”Juleglæde, kom til stede” med tekst af Eva Chortsen, samt ”O Magnum Mysterium”. Derudover vil Høgsbro-klassikeren ”Snefnug nummer atten milliard” med tekst af Rune T. Kidde også kunne høres.

Ved julekoncerten er den kendte sopran, Louise Fribo, solist. Med hendes lyse, lyriske stemme, kendt fra både opera- og musicalverdenen, er de smukke, episke sange lagt i de bedste hænder.

Koncerten akkompagneres af et bigband med musikere fra bl.a. DR Bigband. I denne sammenhæng samarbejder orkesteret med landets konservatorier og har inviteret enkelte talentfulde studerende med. I juleoratoriet optræder orkesteret både som traditionelt bigband og som sinfonietta med stor brug af pauker og træblæsere.

Roskilde Domkirkes børne- og ungdomskor ledes til dagligt af Christa Hauser og er et af Danmarks bedste. 

Jakob Høgsbro er en alsidig komponist og dirigent. Han har en lang række node- og CD-udgivelser bag sig med alt fra klassisk klavertrio, over bigband, til store værker for kor og kæmpe-orkestre med op til 500 medvirkende. I arbejdet med dette juleoratorium beskriver han selv, hvordan han har det som en fisk i vandet: ”Som jazzsaxofonist, korleder og stor fan af Helle S. Søtrups digtsamlinger er det en fryd at kaste sig over at skrive et juleoratorium for præcis denne besætning. Der er så mange klang- og udtryks-muligheder i kombinationen kor, solist og orkester, som jeg glæder mig til at dykke ned i og vise publikum”.

Koncerterne er støttet af:

William Demant fonden, Augustinus fonden, Dansk Kapelmesterforening og de kollektive Gramex-midler, Solist forbundet af 1921, Dansk Korforbund, Knud Højgaard fonden, DJBFA, Louis Hansen Fonden, Toyota fonden, Dansk Populær autorer, Statens Kunstfond, Roskilde Kulturpuljen, Dansk Musiker Forbund, Skt. Markus Kirke, Roskilde Domkirke og CopyColor.

Koncerterne blev afholdt den 7. og 8. december 2019 i Sankt Markus Kirke, Frederiksberg og Roskilde Domkirke.

Frokostkoncert i CCA i Andraxt, Mallorca

Koncert i Center for moderne kunst, CCA, i Andraxt på Mallorca.

Koncerten blev afholdt den 22. september 2019.

Nordiske sange i Palma, Mallorca

Skøn kormusik med nordisk klang kommer til at strømme ud af Basilica de Sant Francesc, når Tritonus giver koncert i Palma.

Ved koncerten synger Tritonus satser af blandt andet den norske komponist Ola Gjeilo, danske Carl Nielsen og Niels la Cour, men også en dansk populær sang i en stærk rytmisk version, et korværk af dansk-amerikaneren Morten Lauridsen skrevet til Pablo Nerudas Soneto de la Noche, samt et islandsk klingende sangværk fra Disneyfilmen Frozen.

Koncerten blev afholdt i Basilica de Sant Francesc den 21. september 2019 .

Påsken 2019: De 9 læsninger

Tritonus medvirker til ‘De 9 læsninger’. Gennem læsninger, korsang og fællessang følger vi påskebegivenhederne fra Jesu indtog i Jerusalem til opstandelsen – fra palmesøndag til påskedag.

Koncerten blev afholdt den 14. april 2019 i Gladsaxe kirke.

Påskekoncert i Kokkedal Kirke 

Kom og oplev den smukkeste kormusik med Tritonus. 

Koret synger et bredt udsnit af deres yndlingssange af bl.a. Paul Simon, Alberte, Manhatten Transfer, Arvo Pärt samt Niels La Cours ”Missa brevis”.

Koncerten blev afholdt den 13. april 2019 i Kokkedal Kirke.

En kormesse for livet – og døden

Vi bliver født, og vi skal dø. Denne måske banale, men alligevel livsvigtige sandhed er omdrejningspunktet, når det semiprofessionelle kor Tritonus og organist ved Køge Kirke Anne Mathiesen opfører en messe for livet og en af verdens smukkeste dødsmesser i Sankt Nicolai Kirke i Køge.

Under ledelse af Jakob Høgsbro vil kor og organist opføre værkerne Missa Brevis og Faurés Requiem.

 

Den korte, udtryksfulde messe, Missa Brevis, spænder fra det inderlige til det stærkt ekstroverte og er skrevet af komponisten Niels la Cour til DR’s vokalensemble i 1989.

Faurés Requiem – dødsmesse - bliver populært kaldt ’dødens vuggevise’, fordi Fauré fokuserer på det smukke i livet, fremfor dramaet og lidelsen. Mange mener, at det er et af musikhistoriens smukkeste værker.

Tritonus har tidligere med stor glæde opført Duruflés Requiem sammen med Køge Kirkes eminente organist. 

Koncerterne blev afholdt den 31. marts og 7. april 2019 i Køge og Humlebæk kirker.

John Høybye 80 år

Tritonus' grundlægger, komponist og korleder John Høybye fylder 80 år. John Høybye har sat sit præg på hele den danske korverden med sine arrangementer og kompositioner gennem mere end et halvt århundrede. Fødselsdagen fejres med en stor koncert, som viser hans mangfoldige musikalske virke lige fra børnekor til elitekor.

Tritonus' grundlægger, komponist og korleder John Høybye fylder 80 år. John Høybye har sat sit præg på hele den danske korverden med sine arrangementer og kompositioner gennem mere end et halvt århundrede. Fødselsdagen fejres med en stor koncert, som viser hans mangfoldige musikalske virke lige fra børnekor til elitekor.

Koncerten er for længst udsolgt, men den optages af DR og kan høres i P2 Koncerten, tirsdag den 15. januar kl 19.20 og efterfølgende på dr.dk/p2koncerten.

Ved koncerten medvirker DR Børnekoret med 80 sangere v. Susanne Wendt, Sokkelund Sangkor v. Morten Schuldt - Jensen, DiabolusKoret & Tritonus v. John Høybye & Jacob Høgsbro, Mads Haabers kvartet, Michala Høj, violin og Torben Olander, visuals.

På programmet står bl.a. "Godmorgen rundt omkring" ved DR Børnekoret, "Salme 151" (uropførelse i Danmark) ved Sokkelund Sangkor og "Glasbjergene" ved Tritonus/DiabolusKoret.

Koncerten blev afholdt den 12. januar 2019.

Minder

Koncert med klassiske og rytmiske sange og tilhørende små personlige fortællinger om minder, som knytter sig til stemningen i musikken og gør sangene personlige.

Repertoiret strækker sig fra blandt andet Paul Simon, Sting og Alberte Winding til satser fra komponister som Bach, Duruflé, Niels La Cour og Eric Whitacre.

Sangene har en særlig betydning for den enkelte korsanger, og ved at knytte et minde til sangen kommer koret et lag dybere ind i musik og tekst og gør sangene personlige.

Koncerten blev afholdt den 6. november 2018.

Koncert i Kronborg slotskirke

Tritonus medvirkede ved Allehelgensgudstjenesten i Kronborg Slotskirke den 4. november 2018.

Stjernestøv

Verdensklassemusikerne Cæcilie Norby og Lars Danielsson tager sammen med astrofysiker Anja C. Andersen og koret Tritonus publikum med på en musikalsk rumrejse.

I et spektakulært samarbejde mellem kunst og videnskab har det semiprofessionelle kor Tritonus og korets dirigent Jakob Høgsbro trommet den danske sangerinde Cæcilie Norby og svenske Lars Danielssson sammen med Anja C. Andersen, ekspert i stjernestøv og professor ved Niels Bohr Instituttet samt  mester i at formidle sin viden om det store rum.

5 koncerter blev afholdt i foråret 2018.

Klima.jpg
John Høybye
Tritonus - Norby - Danielsson 230518 - f